Trendy kulinarne na WorldFood Warsaw

Nawiązanie kontaktów z potencjalnymi dostawcami, zapoznanie się z ofertą produktów egzotycznych nieobecnych na polskim rynku, poznanie trendów kulinarnych – to tylko niektóre z korzyści udziału sektora HoReCa w III edycji Targów WorldFood Warsaw.

Międzynarodowe Targi Żywności i Napojów odbędą się w dniach 19-21 kwietnia w EXPO XXI
Warszawa
. W wystawie udział weźmie 250 firm z 25 krajów świata. Wśród nich producenci i dystrybutorzy żywności, napojów, alkoholi, dodatków do żywności oraz technologii. Wiele ekspozycji targowych będzie zawierać produkty dotychczas nieobecne na polskim rynku, specjały kuchni świata, nowości krajowych przedsiębiorstw. Na targach zostanie zaprezentowana szeroka oferta wyrobów ekologicznych czy też produktów bez glutenu i laktozy.
Przedstawiciele sektora HoReCa uczestniczący w targach będą mogli pozyskać nowe kontakty biznesowe z potencjalnymi dostawcami, zapoznać się z szeroką ofertą zagranicznych firm, uczestniczyć w spotkaniach integrujących branżę.
Dokąd zmierza branża gastronomiczna? Jakie będą jej najnowsze trendy? Czy sektor będzie podążał w kierunku kuchni etnicznej, regionalnej i tradycyjnej? Czy kucharze będą się raczej zwracać w stronę kuchni molekularnej? Czy talerze konsumentów zdominuje fast food czy slow food?
Na te i wiele innych pytań postarają się odpowiedzieć szefowie kuchni – Sebastian Kornacki z restauracji AD 1899 oraz Marcin Fabisiak z restauracji Akademii Smaku, właściciel delikatesów Mała Wieś. Panel „Trendy kulinarne 2016 roku” odbędzie się 20 kwietnia o godzinie 15.30 w trakcie targów WorldFood Warsaw.

Rejestracja: www.worldfood.pl/rejestracja-on-line