Weź udział w debatach i konferencjach! Aby zagwarantować sobie miejsce siedzące na wybranych prelekcjach, wystarczy, że klikniesz na interesujący Cię panel lub debatę, a następnie dokonasz rejestracji. Ta prosta czynność pozwoli Ci zarezerwować miejsce i cieszyć się komfortowym uczestnictwem w wydarzeniu.
Udział we wszystkich konferencjach jest całkowicie darmowy dla wszystkich zarejestrowanych uczestników targów!
16 kwietnia HALA 1
Ceremonia Otwarcia
Debata: Zielony Ład w praktyce, czyli jak wdrożyć system kaucyjny na opakowaniach po napojach w Polsce
Aktualne trendy zafałszowań żywności i ciekawe przypadki z minionych 12 miesięcy
Debata: Jakość produktów prozdrowotnych – wspólne wyzwanie dla producentów i organów
Super Food – pszczele produkty z natury
Debata: Produkty Nutrafood w Europie: najbliższe wyzwania i ich przyszłość
17 kwietnia HALA 1
Debata: Zrównoważony biznes spożywczy w niepewnym świecie – jak to ugryźć?
Zautomatyzowane Centra Logistyczne kluczem do optymalizacji chłodniczego łańcucha dostaw
Jak wejść ze swoim produktem do sieci handlowej: omówienie warunków współpracy, marż i zapisów w umowach
5 błędów jakie popełniasz rozmawiając z kupcem sieci handlowej
Jak wygrać uwagę konsumenta przy półce sklepowej i przykuć ją do naszego produktu?
Własny Sklep Internetowy – Ile Kosztuje Sukces?
Zastosowania automatyzacji i sztucznej inteligencji w marketingu w branży spożywczej
O tym, jak kampanie z influencerami mogą zaskoczyć!
18 kwietnia HALA 1
Debata: Roślinne start-upy: koniec boomu, tryb przetrwania, czy świetlana przyszłość? Trendy sprzedaży
Debata: Czy nowa żywność równa się niszczenie tradycji?
Plant based evolution in Europe: consumer trends and market dynamics
Wnioski z europejskiego badania Smart Protein – kompleksowa analiza postaw konsumentów wobec żywności roślinnej
V-Label – Światowy lider oznaczeń produktów wegańskich i wegetariańskich. Zasady certyfikacji
Panel dyskusyjny: Czym jest “kiełbasa” dla Polaka? Wyzwania komunikacyjne a rozwój branży roślinnej
16 kwietnia Hala 2
Rozpoczęcie konferencji
Legalność importowanych surowców spożywczych do produkcji żywności i suplementów diety: novel food, gatunki chronione, praktyczne przypadki
Dodatki do żywności w suplementach – prawo i ciekawostki z praktyki
Surowce wysokiej jakości – czyli jakie?
Co kraj, to obyczaj – jak wybrane kraje UE regulują stosowanie tzw. innych składników o działaniu odżywczym lub fizjologicznym w suplementach diety
Składniki roślinne – specyfikacja dostawcy
Przegląd najnowszych zmian dotyczących dozwolonych składników w środkach spożywczych i konsekwencje tych zmian dla przedsiębiorców
Umowy o wytwarzanie kontraktowe, czy warto je zawierać na co zwracać uwagę?
Ochrona patentowa suplementów diety
Nowe wymagania prawne dla projektowania opakowań – kluczowe wyzwania dla biznesu
Koniec konferencji
17 kwietnia HALA 2
Prace w Unii Europejskiej dotyczące składników suplementów diety (ENG.)
Innowacyjne suplementy diety – forma i skład
Strategie Wyboru Surowców: Między Jakością a Marketingiem: Dogłębna analiza strategii wyboru surowców w kontekście jakości, marketingu oraz obserwowanych trendów w branży suplementów (ENG.)
Zdrowy Styl Życia na Talerzu: Jak Różne Pokolenia Wybierają Suplementy i Żywność Funkcjonalną (ENG.)
Przez Labirynt Badań Klinicznych: Wyzwania i Możliwości dla Suplementów Diety: Omówienie wymogów prawnych, wyzwań i możliwości zastosowania wyników badań klinicznych na suplementach
Badania naukowe i kliniczne w komunikacji marki i produktu: wyzwania prawne, szanse i uwarunkowania
KSM-66 Ashwagandha: Global Blockbuster for Mind & Body
Witaminy – kwestie stabilność witamin w produkcie, wpływ niektórych składników na stabilność
Grzyby w suplementach diety. Jakie grzyby mogą być składnikami suplementów, jakie uznawane są na novel food? Jakie części rośliny można stosować? Czy można stosować ekstrakty?
Prawo karne – bliżej niż myślimy. Odpowiedzialność represyjna, a prawo żywnościowe
Alternatywne źródła białka w suplementach diety
Well-being klientów, organizacji i planety – standardy ESG a (dobre) suplementy (ENG.)
18 kwietnia HALA 2
Sesja Fotograficzna zwycięskich produktów w konkursie o Złoty Medal Targów WorldFood Poland 2024
Konferencje branżowe są nieodłącznym elementem targów WorldFood Poland już od pierwszej edycji.
→ Kładziemy nacisk na merytorykę programu zapraszając do współpracy ekspertów branżowych jak i samych przedsiębiorców – praktyków biznesu spożywczego.
→ Naszą rolą jest pomóc Ci zrozumieć, przeanalizować i przedyskutować aktualną sytuację branży spożywczej zarówno w kontekście lokalnym jak i globalnym.
→ Chcemy wskazać Ci trendy zachodzące w sektorze rolno-spożywczym oraz handlu i gastronomii (formaty sprzedaży detalicznej, innowacyjne rozwiązania w zakresie przetwarzania żywności, wpływ na środowisko, trendy konsumenckie itp.), aby dać Ci jak najwięcej informacji niezbędnych do podejmowania słusznych decyzji biznesowych.
Jeśli jesteś zainteresowany współpracą merytoryczną, masz propozycję interesującego tematu, chciałbyś zorganizować debatę, prezentację, szkolenie lub warsztaty skierowane do branży spożywczej, handlu lub gastronomii, skontaktuj się z nami: info@worldfood.pl