10-12 kwiecień, 2018
V MIĘDZYNARODOWE TARGI ŻYWNOŚCI 
I NAPOJÓW 
EXPO XXI Warszawa

Polska

Aktualności
  • 13 grudnia 2017

    Szansa dla sektora mleczarskiego

    Organizatorzy targów WORLDFOOD WARSAW zapraszają Spółdzielnie Mleczarskie i firmy z sektora mleczarskiego do udziału w V Edycji 10-12 kwietnia 2018

  • 14 listopada 2017

    Konsument jest najważniejszy

    Największym atutem targów WoldFood Warsaw jest możliwość bezpośredniego kontaktu producentów, przetwórców i handlowców skoncentrowanych na konsumencie i wspólnie niejako oferujących innowacyjne i tradycyjne zarazem produkty. Ekspozycje targowe, prezentacje i degustacje, rozmowy b2b, liczne prelekcje i pokazy, panele ekspertów i przedsiębiorców tworzą wielka giełdę ofert, otwierającą dostęp nie tylko do produktu, ale i do świadomości korzyści z jego zakupu i sprzedaży.

  • 26 października 2017

    Sektor Chłodniczych Łańcuchów Dostaw i Logistyki w Temperaturze Kontrolowanej

    Targom WorldFood Warsaw towarzyszy sektor poświęcony chłodniczym łańcuchom dostaw i logistyce w temperaturze kontrolowanej – ColdChain Poland.

  • 28 sierpnia 2017

    Ruszyła sprzedaż stoisk – duże zniżki tylko do końca września 2017

    Można już rezerwować miejsca wystawowe na Międzynarodowych Targach Żywności i Napojów WorldFood Warsaw 2018. Liczy się czas, bowiem firmy, które zgłoszą chęć uczestnictwa w wydarzeniu do końca września 2017 roku, mają zagwarantowane spore zniżki. Piąta edycja najważniejszych targów w Warszawie poświęconych sektorowi spożywczemu, odbędzie się w dniach 10-12 kwietnia w Warszawskim Centrum EXPO XXI. Organizatorem wydarzenia jest spółka Lentewenc należąca do Grupy ITE – wiodącego organizatora międzynarodowych targów i konferencji na świecie.

  • 31 lipca 2017

    Włoski pawilon Bellavita na targach WorldFood Warsaw

    W oparciu o udany debiut w zeszłym roku, w dniach 10 do 12 kwietnia 2018 r. Bellavita Expo, największa włoska wystawa żywności i wina, powróci na WorldFood Warsaw, wnosząc Włoską Doskonałość do dedykowanego pawilonu.

  • 25 lipca 2017

    Wirtualny spacer po targach WorldFood Warsaw

    Przespaceruj się po korytarzach minionej edycji targów WorldFood

  • 01 czerwca 2017

    Nowa data targów WorldFood Warsaw – 10-12 kwietnia 2018!

    Miło nam poinformować, że data przyszłorocznych targów WorldFood Warsaw jest już znana. W dniach 10-12 kwietnia 2018 ponownie spotykamy się w centrum EXPO XXI WARSZAWA, przy ul. Prądzyńskiego 12/14.

  • 24 kwietnia 2017

    Sukces targowy i biznesowy!

    Przez trzy dni, 300 Wystawców z 25 krajów gościło w stolicy na zaproszenie Organizatorów podczas IV edycji Międzynarodowych Targów Żywności i Napojów WorldFood. Wśród nich byli reprezentanci Grecji, Tajlandii, Ukrainy, Włoch, Holandii, Wielkiej Brytanii, Czech, Korei, Iranu, Sri Lanki, Chin i wielu innych krajów. Za nami WorldFood Warsaw 2017!

  • 11 kwietnia 2017

    Rozpoczęły się Targi WorldFood Warsaw

    Nastąpiło uroczyste otwarcie czwartej edycji targów WorldFood Warsaw. To największa i najważniejsza impreza targowa poświęcona branży spożywczej i gastronomicznej w Warszawie. Targi odbywają się w dniach 11-13 kwietnia w halach EXPO XXI WARSZAWA.

  • 07 kwietnia 2017

    Znamy laureatów konkursu o Złoty Medal Targów WorldFood Warsaw 2017!

    Ponad 150 produktów spożywczych w jedenastu kategoriach walczyło wczoraj o medale i wyróżnienia targowe. Propozycje producentów i przetwórców przeszły oczekiwania wszystkich, a wysublimowane efekty smakowe i zapachowe zaskoczyły nawet wymagające kubki smakowe profesjonalistów zasiadających w Jury. Dzisiaj podczas spotkania z mediami zostały ogłoszone wyniki.

  • 06 kwietnia 2017

    Meksyk na Targach WorldFood Warsaw 2017

    Pod patronatem Departamentu Ministerstwa Rolnictwa Meksyku SAGARPA, 10 firm meksykańskich, producenci m.in. tradycyjnych produktów meksykańskich takich jak papryczki (sosy), przetwory owocowo-warzywne, świeże owoce, przyprawy, kawa, czekolada, przetwory z aloesu weźmie udział w najbliższej edycji targów WORLD FOOD 2017.

  • 03 kwietnia 2017

    Alkohole świata na targach WorldFood Warsaw!

    W dniach 11-13 kwietnia w stolicy zaprezentują się producenci i dystrybutorzy wybornych trunków z różnych stron świata. Sektor Wine&Spirits dedykowany jest dystrybutorom i hurtownikom napojów alkoholowych, sommelierom i menedżerom restauracji i winiarni.

  • 27 marca 2017

    Kuchnie świata na targach WorldFood Warsaw

    Kuchnie różnych krajów, najlepsze produkty żywnościowe, specjalności regionalne, napoje i soki naturalne, słodkie i pikantne przekąski a wszystko pachnące ziołami i przyprawami z całego świata zaprezentowane przez znanych kucharzy warszawskich restauracji – to wszystko czeka na Państwa podczas targów WorldFood Warsaw.

  • 07 marca 2017

    CAŁA BRANŻA SPOŻYWCZA W STOLICY – WORLDFOOD ZAPRASZA

    Już 11-13 kwietnia w stolicy, już po raz czwarty odbędą się targi WorldFood Warsaw, najbardziej dynamicznie rozwijające się wydarzenie biznesowe dedykowane branży spożywczej. To ostatni moment na zgłoszenie swojego udziału w roli wystawcy i obecności razem z innymi uczestnikami branży podczas tego wydarzenia. MASZ OSTATNI TYDZIEŃ - ZAREZERWUJ STOISKO!

  • 06 marca 2017

    Wino i alkohole wysokoprocentowe na targach WorldFood Warsaw!

    Polska to największy w Unii Europejskiej oraz czwarty na świecie producent wódki. Głównymi rynkami eksportowymi są m.in. Stany Zjednoczone i Francja, ale również Węgry, Wielka Brytania, Włochy i Kanada. Polskie marki docierają również do tych bardziej odległych miejsc na świecie jak Singapur, Hongkong lub Chile. Polaków charakteryzuje wielki szacunek oraz duma z alkoholi narodowych. Podobnie jak Japończyków, którzy nieustanie podkreślają walory sake promując ją w kraju i na całym świecie. Polska wódka również powinna doczekać się takich czasów i promocji. Rodzimi producenci nieustannie odczuwają skutki podwyżki akcyzy na wyroby spirytusowe o 15 proc., do której doszło 1 stycznia 2014 roku. Co więcej Polska ma najwyższą stawkę akcyzy w regionie. Targi WorldFood Warsaw to szansa na nowe perspektywy w tych trudnych czasach .

  • 20 lutego 2017

    Mleczne perspektywy

    Eksperci przewidują, że rok 2017 będzie zdecydowanie lepszy i stabilny dla sektora mleczarskiego. W rozwoju pomóc może nie tylko rynek krajowy, ale przede wszystkim eksport. Szansą na zdobycie nowych partnerów biznesowych z Polski i zagranicy jest udział w IV edycji targów WorldFood Warsaw.

  • 10 lutego 2017

    Kawa czy herbata podczas WorldFood Warsaw

    Polacy to miłośnicy kawy i herbaty - aż 70% dorosłych konsumentów pije codziennie kawę, zaś 80% badanych herbatę. W 2015 r. z Polski wyeksportowano 164 tys. ton kawy, herbaty i kakao (o 3% więcej niż w 2014 r.) o wartości 898 mln EUR (o 16% większej), a do samej UE wyeksportowano 141 tys. ton kawy, herbaty i kakao o wartości 774 mln EUR. Najważniejszymi odbiorcami tej grupy towarowej były Czechy (228 mln EUR) oraz Niemcy (112 mln EUR). Eksport tych produktów poza obszar UE wyniósł 23,5 tys. ton, a jego wartość zwiększyła się o 9%, do 123,8 mln EUR.

  • 10 lutego 2017

    Słodki biznes

    Największym segmentem polskiego rynku słodyczy są wyroby czekoladowe. W najbliższych latach należy spodziewać się systematycznych, ale stosunkowo niewielkich przyrostów wartości sprzedaży. Szacuje się, że do 2018 roku wartość rynku zwiększy się w sumie o 9% i zbliży się do poziomu 14 mld złotych. Drugim co do wielkości segmentem są słodkie i słone przekąski (19% rynku). W ich przypadku wartość sprzedaży pozostaje od kilku lat na podobnym poziomie, chociaż jej wolumen wzrasta.

  • 31 stycznia 2017

    Polskie mięso hitem w Europie i na świecie

    Polski przemysł mięsny jest coraz szerzej doceniany w Europie i na świecie. Dlatego też, organizatorzy targów WorldFood Warsaw zdecydowali się na utworzenie dedykowanego sektora dla produktów mięsnych. Na zagranicznych rynkach konkurujemy już nie tylko ce-ną, ale przede wszystkim jakością. Krajowym hitem eksportowym jest drób, którego eksport wciąż rośnie. Z kolei branża wieprzowa może pochwalić się nowymi rynkami zbytu, wśród takich państw jak Tajwan. Mimo niewielkiego spożycia wołowiny w kraju, producenci tego mięsa nie narzekają na wskaźniki handlu zagranicznego wysyłając mięso i jego przetwory m.in. do krajów arabskich i USA.

  • 23 stycznia 2017

    Włoski pawilon Bellavita podczas WorldFood Warsaw!

    Bellavita Expo będzie gościć w Warszawie w ramach targów WorldFood Warsaw od 11 do 13 kwietnia 2017 roku. Bellavita Expo to największy pokaz wyłącznie włoskich produktów którego nie powinien przegapić żaden profesjonalista z branży żywności i napojów. Koncentrując się na regionalnych kuchniach włoskich, firma szczyci się przedstawianiem smaków prawdziwych Włoch w wybranych wielkich miastach na całym świecie.

  • 17 stycznia 2017

    Godło „Teraz Polska” dla Twojej firmy

    Trwa XXVII edycja konkursu „Teraz Polska", w którym wyróżnione zostaną produkty i usługi o najlepszych walorach jakościowych, technologicznych i użytkowych. Konkurs przeprowadzany jest przez Fundację Polskiego Godła Promocyjnego w trzech kategoriach: dla produktów i usług, dla gmin oraz dla przedsięwzięć innowacyjnych. Wnioski konkursowe przyjmowane będą do 23 stycznia 2017 r.

  • 10 stycznia 2017

    Sektor EcoFood hitem targowym!

    Szacuje się, że rynek żywności ekologicznej w Polsce w 2015 r. osiągnął wartość ok. 800 mln zł. a w 2017 r. ma szansę przekroczyć 1 mld zł. Powierzchnia ekologiczna użytków rolnych w Polsce wynosi około 580 tys. ha. Liczba zarejestrowanych gospodarstw ekologicznych w 2016 r. wyniosła 24 276. Największa ilość podmiotów występuje w województwie małopolskim tj. 1 657. Podział procentowy powierzchni użytków rolnych według kategorii upraw wygląda następująco: łąki i pastwiska 35,3%, ziemniaki 0,4%, rośliny strączkowe na suche nasiona 0,9%, zboża 18,6%, uprawy sadownicze i jagodowe 8,9%, warzywa 1,4%, rośliny na paszę 33,7%, rośliny przemysłowe 0,5% i pozostałe uprawy 0,3%.

  • 29 listopada 2016

    Czym jest Strefa Spotkań Biznesowych na WorldFood Warsaw?

    Po ogromnym sukcesie odniesionym w 2016 roku w postaci ponad 300 spotkań B2B, Strefa Spotkań Biznesowych z przedstawicielami sektora handlu i HoReCa, triumfalnie powraca na warszawskie targi WorldFood Warsaw 2017.

  • 25 listopada 2016

    Dobry produkt trzeba wypromować

    Polskie rolnictwo świetnie sobie radzi na rynkach międzynarodowych, saldo w handlu rolnym jest dodatnie i wynosi 7,7 mld euro. Mimo dużych zawirowań związanych z rosyjskich embargiem, ciągle jednym z motorów napędowych eksportu pozostaje sektor owoców i warzyw. To w dużej mierze efekt promocji. A z pewnością jedną z najlepszych okazji do promocji żywności będzie IV edycja Targów WorldFood Warsaw!

  • 08 września 2016

    Specjalna oferta targowa dla tegorocznych zgłoszeń!

    Ruszyła sprzedaż miejsc wystawowych na czwartą edycję która odbędzie się w dniach 11 -13 kwietnia 2017 r. w Warszawie.

  • 11 maja 2016

    WorldFood Warsaw 2016 – targi międzynarodowe i rekordowe

    250 wystawców z 24 krajów świata, ponad 4 tysiące zwiedzających z 48 państw, w tym 128 przedstawicieli krajowych i międzynarodowych mediów, liczne zagraniczne delegacje. Tak w skrócie można podsumować minioną III edycję Międzynarodowych Targów Żywności i Napojów WorldFood Warsaw.

  • 19 kwietnia 2016

    III edycja WorldFood Warsaw otwarta!

    „Konkurencja na światowym rynku żywności jest duża. Cieszę się, że w Warszawie odbywa się taka inicjatywa, na której spotykają się przedstawiciele sektora spożywczego. Mam nadzieję, że dzięki temu jeszcze więcej polskich produktów - smacznych, wartościowych i ekologicznych, będzie pojawiać się na europejskich stołach”

  • 10 kwietnia 2016

    Dołącz do uczestników WorldFood Warsaw 2016!

    Jeszcze tylko kilka dni potrwa rejestracja on-line na III edycję Międzynarodowych Targów Żywności i Napojów WorldFood Warsaw. Warto zarejestrować się przed targami, aby uniknąć długich kolejek w dniu Wystawy, otrzymać bezpłatnie katalog targowy i wziąć udział w konkursie dla odwiedzających. W dniach wystawy uczestnicy będą mogli zarejestrować się wyłącznie na miejscu.

  • 10 kwietnia 2016

    WorldFood Warsaw 2016

    W dniach 19-21 kwietnia w EXPO XXI Warszawa odbywa się III edycja Międzynarodowych Targów Żywności i Napojów WorldFood Warsaw. Patronem honorowym wystawy jest Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi Krzysztof Jurgiel oraz Prezes Agencji Rynku Rolnego Łukasz Hołubowski.

  • 08 kwietnia 2016

    Już za tydzień WorldFood Warsaw!

    Tylko do 15 kwietnia trwa rejestracja on-line na III edycję Międzynarodowych Targów Żywności i Napojów WorldFood Warsaw. Na zwiedzających, poza wieloma korzyściami biznesowymi, czeka konkurs, w którym do wygrania są atrakcyjne nagrody.

  • 08 kwietnia 2016

    Trendy kulinarne na WorldFood Warsaw

    Nawiązanie kontaktów z potencjalnymi dostawcami, zapoznanie się z ofertą produktów egzotycznych nieobecnych na polskim rynku, poznanie trendów kulinarnych – to tylko niektóre z korzyści udziału sektora HoReCa w III edycji Targów WorldFood Warsaw.

  • 02 kwietnia 2016

    Eksperci na WorldFood Warsaw

    W dniach 19-21 kwietnia w Warszawie odbywa się III edycja Międzynarodowych Targów Żywności i Napojów WorldFood Warsaw. Na jej uczestników czeka bogaty program merytoryczny – wiele konferencji, paneli dyskusyjnych, prezentacji.

  • 01 kwietnia 2016

    WorldFood Warsaw otwiera się na branżę HoReCa

    Nowości produktowe, niepowtarzalna oferta międzynarodowych firm spożywczych, liczne spotkania biznesowe, ciekawe konferencje i dyskusje. To wszystko czeka przedstawicieli sektora handlu i HoReCa, którzy wezmą udział w III edycji Międzynarodowych Targów Żywności i Napojów WorldFood Warsaw.

  • 29 marca 2016

    EKOdostawcy na WorldFood Warsaw 2016

    Podwystawie EcoFood po raz pierwszy organizowanej w ramach Międzynarodowych Targów Żywności i Napojów WorldFood Warsaw 2016 w Warszawskim Centrum EXPO XXI w dniach 19-21 kwietnia towarzyszyć będzie bogaty program konferencji i szkoleń skierowanych do profesjonalistów związanych z ekobranżą.

  • 28 marca 2016

    Sektor piekarsko - ciastkarski: WorldFood Warsaw rośnie w siłę!

    III edycja targów WorldFood Warsaw zanotowała kolejny wzrost liczby wystawców. W tym roku w wystawie udział weźmie około 250 firm z kraju i zagranicy. Wśród nich liczna reprezentacja firm cukierniczych, piekarniczych czy oferujących dodatki dla tych branż.

  • 25 marca 2016

    Kolejny rok, kolejny wzrost!

    III edycja targów WorldFood Warsaw zanotowała kolejny wzrost liczby wystawców. W tym roku w wystawie udział weźmie około 250 firm z kraju i zagranicy.

  • 14 marca 2016

    WorldFood Warsaw – spotkanie branży spożywczej

    WorldFood Warsaw to biznesowe wydarzenie o międzynarodowym zasięgu. W wystawie udział biorą firmy zajmujące się produkcją, dystrybucją, promocją czy sprzedażą produktów spożywczych, a także przedstawiciele sektora HoReCa. Wśród wystawców znajdą się producenci żywności i napojów, alkoholi, dodatków do żywności i technologii spożywczych, ważną grupą będą również przedsiębiorstwa oferujące wyroby ekologiczne, dystrybutorzy, importerzy i eksporterzy żywności z Polski oraz takich krajów jak: Ukraina, Belgia, Holandia, Hiszpania, Portugalia, Włochy, Macedonia, Tajlandia i Sri Lanka.

  • 11 marca 2016

    Termin przyjmowania zgłoszeń: 21 marca 2016

    Wynajem powierzchni wystawienniczej na WorldFood Warsaw trwa do 21 marca 2016

  • 22 lutego 2016

    Targi WorldFood Warsaw - miejscem spotkań z producentami sektora owoców i warzyw!

    Uprawa owoców i warzyw, a także ich przetwórstwo to sektor ważny dla polskiej branży rolno-spożywczej i jej wyników eksportowych. Co roku targi WorldFood Warsaw są doskonałym miejscem do spotkania z producentami tego sektora, nawiązania nowych kontaktów biznesowych i wymiany doświadczeń.

  • 22 lutego 2016

    Rozmowy biznesowe WorldFood Warsaw

    III edycja Międzynarodowych Targów Żywności i Napojów WorldFood Warsaw odbędzie się w dniach 19-21 kwietnia. Już dziś zapraszamy na nowy cykl filmowych wywiadów z partnerami targów, organizatorami paneli tematycznych. Pierwszym z rozmówców był dyrektor generalny Polskiej Federacji Producentów Żywności Andrzej Gantner.

  • 03 lutego 2016

    WorldFood Warsaw dla handlu

    Międzynarodowe Targi Żywności i Napojów WorldFood Warsaw to ważne wydarzenie dla polskiego i zagranicznego sektora spożywczego. W tym również dla przedstawicieli handlu, na których czeka wiele korzyści z udziału w wystawie.

  • 18 stycznia 2016

    Made in Poland

    Polska jest ważnym europejskim producentem mięsa, w tym liderem w produkcji drobiu. Wyroby pochodzenia zwierzęcego trafiają na coraz odleglejsze rynki tworząc markę mięsa made in Poland.

  • 11 stycznia 2016

    WorldFood Warsaw na słodko

    Rynek słodyczy w Polsce wart jest 12,7 mld złotych. To kluczowa branża eksportowa krajowego sektora spożywczego

  • 15 grudnia 2015

    Kawa czy herbata?

    Polska wyeksportowała w 2014 roku 146 tysięcy ton kawy, herbaty i kakao. Najważniejszymi odbiorcami tych produktów są w UE Czechy i Niemcy, zaś poza UE – kraje Wspólnoty Niepodległych Państw. Ten sektor miał bardzo duży udział w II edycji targów WorldFood Warsaw. Producenci wciąż poszukują nowych możliwości zbytu.

  • 06 grudnia 2015

    Alkohole świata w Warszawie

    Rynek alkoholi w Polsce osiągnął wartość 41 mld złotych. Przyszłością branży są z pewnością produkty premium i niszowe, lokalne marki. O tym jak ważna jest ta branża z punktu widzenia krajowej produkcji oraz handlu zagranicznego świadczy popularność strefy Wine&Spirits podczas minionej edycji targów WorldFood Warsaw.

  • 19 listopada 2015

    Wołowina z przyszłością

    Konsekwencje reformy rynku mleka dla polskiego sektora wołowiny, zapobieganie spadkowi pogłowia bydła, współpraca nauki z praktyką na rzecz podnoszenia konkurencyjności sektora, wypracowanie wspólnej strategii wszystkich uczestników łańcucha dostaw, budowa marki polskiej wołowiny. To tylko niektóre tematy, które zostaną poruszone podczas II Forum Sektora Wołowiny.

  • 19 listopada 2015

    Polska Droga Mleczna

    Rok 2015 jest trudny dla polskich i światowych producentów i przetwórców mleka. Krajowy rynek uwarunkowany jest niskimi cenami surowca, zamknięciem rosyjskiego rynku, wysokimi karami za przekroczenie kwot mlecznych czy suszą, która nawiedziła nasz kraj. Eksperci i przedstawiciele wielu spółdzielni mleczarskich informują, że sposobem na odbicie się od tej trudnej sytuacji jest umocnienie pozycji na rynku krajowym oraz eksport.

  • 27 października 2015

    Szczypta Indii - wywiad z Ashish Hinduja z firmy Bombay Bazaar

    Konsumenci wielokrotnie pytają o żywność organiczną i coraz chętniej poznają smaki z Indii – zaznacza Ashish Hinduja z firmy Bombay Bazaar, która jest stałym wystawcą targów WorldFood Warsaw

  • 19 października 2015

    Strefa EcoFood już w kwietniu 2016

    Polacy wciąż mają niezaspokojony apetyt na żywność ekologiczną, a wartość tego rynku stale rośnie. Świadczy o tym choćby fakt, że aż 42% zwiedzających minioną edycję targów WorldFood Warsaw poszukiwało firm z sektora eko. Wychodząc naprzeciw tym potrzebom powstała specjalna strefa EcoFood, która będzie miała swoją premierę podczas WorldFood Warsaw 2016.

  • 07 kwietnia 2015

    Malezja- trudny, ale perspektywiczny rynek

    Malezja jest jednym z najlepiej rozwiniętych gospodarczo krajów Azji Południowo-Wschodniej) o populacji liczącej około 30 milionów mieszkańców i relatywnie dużym stopniu zamożności. Póki co polska żywność jest tam obecna w znikomych ilościach. Ale jak prognozują eksperci przy spełnieniu warunków formalnych i odpowiedniej promocji rynek ten może być bardzo perspektywiczny dla europejskich producentów.

Archive